>

Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013

Oι πολίτες αξιολόγησαν...Οι καλοί, οι κακοί και οι... μετεξεταστέοι

Πολλά μέλη της κυβέρνησης τον τελευταίο καιρό έχουν χάσει τον ύπνο τους στο ενδεχόμενο να γίνει ανασχηματισμός. Η δημοσκόπηση της MRB δικαιώνει τις ανησυχίες πολλών εξ αυτών, καθώς οι πολίτες δείχνουν τη δυσαρέσκειά τους
απέναντι στο έργο που έχουν (ή δεν έχουν) επιτελέσει.

Αξιοσημείωτη είναι η απήχηση της υπουργού Τουρισμού Ολγας Κεφαλογιάννη, η οποία είναι το μοναδικό κυβερνητικό στέλεχος που συγκεντρώνει περισσότερες θετικές απ’ ό,τι αρνητικές κρίσεις! Πολύ υψηλά ποσοστά αποδοχής απολαμβάνει ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, ενώ η σθεναρή στάση του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια φαίνεται ότι επιβραβεύεται.

Παρά τη σκληρή πολιτική λιτότητας, το οικονομικό επιτελείο (Γιάννης Στουρνάρας και Χρήστος Σταϊκούρας) «περνάει» τη βάση, καθώς είναι πάνω από τον μέσο όρο των θετικών κρίσεων της κυβέρνησης. Αντιθέτως, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας (Ανδρέας Λυκουρέντζος και Μάριος Σαλμάς) μένει... μετεξεταστέα, όπως και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος -έχοντας να αντιμετωπίσει το «τέρας» της ανεργίας- έρχεται πρώτος σε αρνητικές κρίσεις με ποσοστό 76,6%!

Τόσο από την αξιολόγηση των υπουργών όσο και από προηγούμενες απαντήσεις για το έργο της κυβέρνησης, θα ανέμενε κάποιος οι πολίτες σε μεγάλο ποσοστό να μη θέλουν η κυβέρνηση να εξαντλήσει την τετραετία. Κι όμως, εμφανίζονται διχασμένοι! Το 46,3% θέλει η κυβέρνηση να εξαντλήσει την τετραετία, έναντι του 46,8% που δεν θέλει! Υψηλότερο, 47,4%, είναι το ποσοστό των πολιτών που «πιστεύει» ότι δεν θα εξαντλήσει η κυβέρνηση την τετραετία.

Πάντως με καθαρή διαφορά οι πολίτες απαντούν για το ποιό κυβερνητικό σχήμα μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας. Το 38,5% εκτιμά ότι αυτό θα το πετύχει μια κυβέρνηση συνεργασίας με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, έναντι 27,7% που δίνουν «ψήφο εμπιστοσύνης» σε κυβέρνηση συνεργασίας με τον Αλέξη τσίπρα.

Αρνητική εικόνα για την αντιπολίτευση

Στον έναν χρόνο οι πολίτες δεν αξιολόγησαν μόνο την κυβέρνηση, αλλά και την αντιπολίτευση. Φαίνεται λοιπόν ότι ούτε η αντιπολίτευση, ούτε ο Αλέξης τσίπρας πέρασαν τις...εξετάσεις. Το 74,1% των πολιτών αξιολογεί αρνητικά την αντιπολίτευση, έναντι του 22,2% που την κρίνει θετικά. Σε ό,τι αφορά τον Αλέξη τσίπρα, οι χειρισμοί του ως αρχηγού της αντιπολίτευσης κρίνονται αρνητικά από το 67,6% των πολιτών, έναντι 29,1% που πιστεύει ότι οι κινήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν θετικές.

Διαβάστε αναλυτικά τη δημοσκόπηση:


Οι καλοί, οι κακοί και οι... μετεξεταστέοι
Κυβέρνηση κάτω από τη... βάση!

 .real.gr
thrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .