>

Τρίτη, 16 Ιουλίου 2013

ΚΛΕΨΙΕΣ ΚΑΙ ΡΕΜΟΥΛA ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ Α.Μ.-Θ.

“Φωτιά” για τους Δήμους της Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης, η ετήσια Έκθεση του Γεν. Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρου Ρακιντζή – Υπάλληλος “βαποράκι” έπεσε στα μαλακά – Οι περισσότερες διώξεις
επίορκων στην Αλεξανδρούπολη

Στη δημοσιότητα δόθηκε το πρωί της Πέμπτης η ετήσια έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή, για το 2012, η οποία παρουσιάζει άκρως αποκαλυπτικά στοιχεία σχετικά με την κακοδιαχείριση στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, με την Τοπική Αυτοδιοίκηση να κρατάει τη μερίδα του λέοντος.
Πειθαρχικές παραβάσεις, διώξεις, υπεξαιρέσεις χρημάτων και κακοδιαχείριση δημόσιου χρήματος συνθέτουν τα στοιχεία που παρουσιάζονται στην έκθεση, με τους δήμους της Περιφέρειας ΑΜΘ να συγκεντρώνουν το 3,8% του συνόλου των υποθέσεων που απασχόλησαν τον Γ.Ε.Δ.Δ.
Υπάλληλος βαποράκι… έπεσε στα μαλακά!
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει υπόθεση που αφορά υπάλληλο Δήμου της Περιφέρειας ΑΜΘ στον οποίο ασκήθηκε ποινική δίωξη για κατοχή και πώληση ναρκωτικών και από κοινού, απλή και κατ’ εξακολούθηση και προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών για ίδια αποκλειστικά χρήση κατ’ εξακολούθηση, χωρίς ωστόσο να του επιβληθεί η ποινή της παράβασης καθήκοντος.
Στην έκθεση του Γ.Ε.Δ.Δ. αναφέρεται πως κατατέθηκε «ένσταση κατά της απόφασης του Υπηρεσιακού Συμβουλίου Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης με την οποία δεν επιβλήθηκε σε υπάλληλο Δήμου ποινή για το πειθαρχικό παράπτωμα της παράβασης καθήκοντος κατά τον Ποινικό Κώδικα ή άλλους ειδικούς ποινικούς νόμους, ενώ για το πειθαρχικό παράπτωμα της εκτός υπηρεσίας αναξιοπρεπούς ή ανάξιας διαγωγής του επιβλήθηκε η ποινή της στέρησης αποδοχών για δύο (2) μήνες».

Φύλλο και φτερό τα οικονομικά των δήμων!
Από εξονυχιστικό έλεγχο πέρασαν και τα οικονομικά στοιχεία των δήμων της Περιφέρειας ΑΜΘ, όπου διαπιστώθηκαν περιπτώσεις ζημίας του δημοσίου με τον παράλληλο καταλογισμό ευθυνών στους υπαίτιους.
Σε διαχειριστικό οικονομικό έλεγχο σε ∆ήµο του Ν. Ροδόπης έγινε καταλογισµός, ποσού 1.185.175,29 € για ζηµία του ∆ηµοσίου το οποίο καταλογίστηκε αλληλεγγύως και εξ ολοκλήρου σε βάρος των υπευθύνων.
Σε ανάλογη περίπτωση στον Ν. Καβάλας, μετά από διαχειριστικό οικονομικό έλεγχο σε Δήμο έγινε καταλογισμός ποσού 302.464,86 € από δημιουργία ελλείμματος στη διαχείριση του ΝΠΔΔ και αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών, τα οποία καταλογίστηκαν σε βάρος των υπευθύνων.
Στην ίδια Περιφερειακή Ενότητα, ύστερα από διαχειριστικό έλεγχο σε Δήμο, διαπιστώθηκε έλλειμμα στη διαχείριση του ποσού 211.043,72 € το οποίο καταλογίστηκε σε βάρος του υπεύθυνου.

Βροχή οι ποινικές διώξεις…
Συνολικά 57 ποινικές διώξεις κατατέθηκαν στις κατά τόπους Εισαγγελίες της Περιφέρειας ΑΜΘ, με την Αλεξανδρούπολη να κρατά τα ηνία με συνολικά 38 διώξεις.
Πανελλαδικά, ο Γενικός Επιθεωρητής εξέτασε 1.499 υποθέσεις, δέχτηκε 989 καταγγελίες, επεξεργάστηκε 1.988 πορίσματα και διενήργησε 4.772 ελέγχους!
Η συντριπτική πλειονότητα των πειθαρχικών διώξεων έχει ξεκινήσει με παρέμβαση του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, ενώ μέχρι τον Μάρτιο του 2012, οπότε και αφαιρέθηκε από τον Λ. Ρακιντζή το δικαίωμα της ένστασης, ο γενικός επιθεωρητής άσκησε 26 ενστάσεις σε αποφάσεις πειθαρχικών συμβουλίων.
Το 43% των υποθέσεων που περιλαμβάνονται στην έκθεση αφορά στους ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού, το 39,6% των ποινικών διώξεων ασκήθηκε σε υπηρεσίες του Δημοσίου και το 13,7% σε εποπτευόμενους ιδιωτικούς φορείς.
***
Σημείωση Ε.Θ.
Σύμφωνα με τον πίνακα, οι ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν είναι 38 στην Αλεξανδρούπολη, 14 στη Δράμα και από μια στις Εισαγγελίες Καβάλας, Ορεστιάδος και Ροδόπης.
Τι δηλοί ο μύθος; Ότι οι “λαδιάρηδες” υπάλληλοι, ευδοκιμούν στον τόπο μας.
Κι όμως αυτό το σάπιο μοντέλο, θέλουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης να διατηρηθεί αμετάβλητο.
Γι αυτό γίνονται και οι απεργιακές κινητοποιήσεις την προσεχή Τρίτη.
Κανείς να μην απολυθεί, φωνάζουν οι Κομματικοί Συνδικαλιστές και όλα να παραμείνουν στα ίδια.
Ως πότε όμως;
Σ.Κ.


thrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .