>

Τρίτη, 19 Απριλίου 2016

ΕΠΙΧΩΜΑΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ ΙΣΤΙΑΙΑΣ


Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή ο οικολόγος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Δημαράς, αναφορικά με καταγγελίες για παράνομες δραστηριότητες που επιβαρύνουν το περιβάλλον στην προστατευόμενη περιοχή της Λιμνοθάλασσας στο Μικρό Λιβάρι Ιστιαίας. Η ερώτηση συνυπογράφεται από τους βουλευτές Ν.Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Γ.Ακριώτη, Ζ.Λιβανίου και Α.Πρατσόλη.
Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων, στην παραπάνω περιοχή, εντός της ζώνης προστασίας, έχουν εγκατασταθεί και λειτουργούν παράνομα καντίνες από το καλοκαίρι του 2015. Αυτό επιβεβαιώνεται και από έκθεση ελέγχου – αυτοψίας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, που διαπιστώνει ότι όλοι οι εξεταζόμενοι στην ανωτέρω έκθεση χώροι εγκατάστασης των καντινών, βρίσκονται μέσα στη Ζώνη Οικιστικού Ελέγχου, στον πυρήνα του υγροβιότοπου και εντός προστατευόμενης περιοχής του Δικτύου Natura. Παράλληλα η έκθεση ελέγχου διαπιστώνει μεταξύ άλλων επιχωμάτωση του έλους και απόφραξη των στομίων απορροής της Λιμνοθάλασσας. Σημειώνεται ότι οι παρεμβάσεις αυτές απαγορεύονται ρητά από το ΠΔ 205/1990.
Όπως τόνισε ο Γ.Δημαράς«Ο προστατευόμενος παράκτιος υγροβιότοπος της Ιστιαίας αποτελεί μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και σημασίας για το οικοσύστημα. Από τις διαπιστώσεις των ελέγχων που έχουν διενεργήσει οι αρμόδιες υπηρεσίες προκύπτει περιβαλλοντική ζημιά από ανθρώπινες παρεμβάσεις κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας. Καλούμε τα συναρμόδια Υπουργεία να προχωρήσουν άμεσα στην αποκατάσταση της ζημιάς που έχει συντελεστεί, στην απομάκρυνση των αυθαιρέτων από τον αιγιαλό, στη δίωξη των υπευθύνων αλλά και στη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ουσιαστική προστασία της περιοχής από κάθε παράνομη παρέμβαση στο μέλλον».

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .